maanantai 9. maaliskuuta 2015

Tunnit 4.3. 2015

Kiertäen neulominen, kierrereuna, hieman neulekonetta silmukoiden luomista...

Neulekone: kavennukset, levennykset, osittain neulominen.

Käsinneulonta:
Silmukoiden luominen. Silmukoita voi luoda perinteisen tavan lisäksi myös neulomalla. Alapuolen linkin takaa löytyy video, jossa esitellään kaksi tapaa luoda silmukoita. 


Kiertäen neulotut oikea ja nurja silmukka

Kiertäen neulottu oikea silmukka


Kierrereuna


Päätimme yhdessä palautettavien näytteiden määrän: 2 koneneulontanäytettä, 5 käsineulenäytettä, 5 virkkausnäytettä sekä  yksi valinnainen näyte (Kumihimo-nyörit, tupsut tai pitsikukka).





6 kommenttia:

  1. Olin tästä samasta kerrasta Sannan kanssa vastuussa ja olisin lisännyt tähän ottamani videot eri tekniikoista, mutta en saa jostain syystä muokattua tätä tekstiä...

    Lisäsin videot YouTubeen ja ne ovat piilotettuja, eli ne näkyvät näiden linkkien kautta.
    Silmukoiden luominen ristikkäin ja neuloen:
    https://www.youtube.com/watch?v=asYzuxQNKW0
    Silmukka kiertäen oikein ja nurin:
    https://www.youtube.com/watch?v=gY5_fuTMFK0
    Kierrereuna:
    https://www.youtube.com/watch?v=I7aeLMueknc

    Itselleni näistä uusia juttuja olivat nurja silmukka kiertäen, kierrereuna ja neuloen luominen. Nurjaa silmukkaa en meinannut enää myöhemmin millään muistaa, mutta Leenan opastuksella muistui uudestaan mieleen. Kierrereuna oli musta kaunis ja mielenkiintoinen tekniikka, joskin aika hidas... Ristikkäin luodessa tulee mielestäni kauniimpi jälki kuin neuloen luodessa.

    Neulekone oli myös täysin uusi juttu mulle. Ihan mielenkiintoista ja nopeaa puuhaa, mutta suoraan sanottuna mulla ainakin katoaa se käsitöiden tekemisen into :D Toki kone olisi erittäin näppärä esimerkiksi villapaidan neulomisessa, mutta pienemmissä töissä turvautunen edelleen puikkoihin ja omiin käsiini.

    Kurssi vaikuttaa musta mukavan rennolta ja kerrankin palautettavien töiden määrä ei tunnu ylivoimaiselta, vaan erittäin kohtuullisilta.

    VastaaPoista
  2. Silmukoiden luominen uusilla tavoilla oli minulle täysin uusi taito. Tällä opintojaksolla on tullut todella paljon uusia taitoja ja se on innostavaa ja mukavaa.

    VastaaPoista
  3. Itse olen aina luonut silmukkani ristikkäin. Testailin eri tapoja ja mielestäni sillä tai neuloen (silmukoiden välistä) syntyi siisteimmät neulepinnat.

    -Sarita-

    VastaaPoista
  4. Neulekoneella neulominen on kyllä alkuun haastavaa. Siinä pitää ottaa niin monta asiaa huomioon. Vaatii siis harjoittelua ja sinnikkyyttä. Ei se minullakaan suosikiksi noussut. Ehkä johonkin asiaan ihan kätevä, mutta ei se niin käsillätekemiseltä tunnu. Käsiala on aina tasaista ym.

    VastaaPoista
  5. Neulekone oli itsellekin uusi tuttavuus, eikä siitä tullut parasta kaveria :) Vaikka koneella saakin nopeasti sileää neuletta aikaan, ei se noussut suosikiksi. Päättelyt ja aloitus tuntuivat harjoittelunkin jälkeen hankalilta ja siinä saattoi mennä koko työ pilalle. Isotöisiin tuotoksiin, kuten vaikka viltteihin tai villapaitoihin varmasti aikaa säästävä tekniikka.

    VastaaPoista
  6. Kierrereunaa harjoittelin, ja sain sen onnistumaan muutaman harjoitelman jälkeen. Nyt tiedän miten saan "Kurikkarasaan" reunan tehtyä oikeaoppisesti. Kuukauden jälkeen joku kysyi neuvoa minulta tähän, ja huomaisin, että langankierre menee joko aivan vaakasuoraan tai sitten vinoon, riippuen siitä tekeekö langan kierteen oikeaa vai nurjaa neuletta neulottaessa. Mikäli langan kieteen tekee oikeea silmukkaa neulottaessa, langankierre menee suoraan vaakana, ja vinottain sen sai menemään tekemällä sen nurjalla kierroksella. :)

    VastaaPoista