keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

11.3.2015 Valekinnasneulatekniikka virkaten ja revontulivirkkaus



Valekinnasneulatekniikka virkaten









 
Valekinnasneulatekniikalla virkattu lapasen alku

 -helppo ja yksinkertainen
- Aloitus: ketjusilmukoita, jotka yhdistetään renkaaksi piilosilmukalla
- pinta ei ole saman näköinen aidon kinnasneulatekniikan kanssa
-kaunis pinta
-helpompi ja tutumpi, kuin aito kinnasneulatekniikka
 -peukalon aukko tulee helposti virkkaamalla ketjusilmukoita peukalon verran ja jatkamalla sen jälkeen normaalisti


Kiinteän ketjuvirkkauksen tekniikka eli Revontulivirkkaus eli Piilosilmukkavirkkaus 



 
-tällä tekniikalla saa todella kauniita kuvioita
-kannattaa pitää käsiala löysänä, se helpottaa virkkaamista
-yllä olevissa kuvissa raidallinen osuus on virkattu takareunaan ja kuvio-osuus edellisen kierroksen silmukan etureunaan 

-Mirka ja Matleena-


 

4 kommenttia:

  1. Valekinnasneulatekniikka oli ihan mukava ja käyttökelpoinen tekniikka. Oikea kinnasneulatekniikka on vähän haastavampi mielestäni kuin tämä. Revontulivirkkauksella oli tosi hankala saada tarpeeksi löysää käsialaa. Itse tein monta kokeilua ja silti tuli vaan liian kireää.

    VastaaPoista
  2. Valekinnasneulatekniikka virkaten muistuttaa eniten kinnasneulatekniikka jos koukulle ottaa vain edellisen kerroksen takareunan. Tämä tyyli oli vähän hankalampaa kuin esim. molempien reunojen koukulle ottaminen.

    Revontulivirkkaus on aivan kamalan hankalaa, sillä työ on niin tiivistä, että se vetäytyy rullalle. Työtä kannattaa välillä höyryttää auki, että näkee mitä on tekemässä. Syntyvä pinta on melko uniikkia, mutta voi olla että tämän kurssin puitteissa tekniikan kokeilu jää kyllä ainoaksi kerraksi kun tätä käytän.

    -Sarita-

    VastaaPoista
  3. Revontulivirkkaus oli minustakin hankalaa ja itselläni kesti kauan kyseisen tekniikan oivaltaminen. Neuloksesta tuli liian kireää. Aluksi ajattelin sen jotuvan itse virkkaustekniikasta, sillä virkkaaminen ei ole ollut itselläni kovassa käytössä viime vuosina käsitöissä.

    VastaaPoista
  4. Valekinnasneulatekniikalla lopputulos miellyttää omaa silmääni, mutta se on vielä itsellä melko hidas tekniikka. Lisäksi itselläni oli vaikeus saada lopputuloksesta tasaista. Revontulivirkkaus oli mielestäni hankalaa. En meinannut saada kuvioita kohdalleen, vaikka kyseessä oli erittäin helppo kuvio. Tekemisessä huomasin sen, että tähän tekniikkaan paras mahdollinen lanka ei ole monivärinen lanka. Kuviosta tulee epäselkeä.

    VastaaPoista