tiistai 31. maaliskuuta 2015

Helmineulonta



TARVITTAVAT MATERIAALIT: sopivan kokoinen neula helmien pujotukseen, lankaa helmien pujotukseen, helmiä, lankaa, neulepuikot
Helmien pujotus neulelankaan ennen neulonnan aloitusta:




Pujota ohuempi lanka kaksinkertaisena neulan silmään ja muodosta lenkki neulelangan kanssa. Lankaa ei solmita!




Pujota helmet haluamassasi järjestyksessä neulelankaan ja ota yksi helmi kerrallaan neulokseen




Tuo helmi ja lanka työn etupuolelle, pidä lanka tiukkana ja nosta yksi silmukka neulomatta





Vie lanka työn taakse ja helmi jää työn eteen. Neulo seuraava silmukka oikein ja myös seuraavat. Nurjalla puolella neulo nurjana silmukka, jonka nostit neulomatta etupuolella. Helmi asettuu neulokseen.





Lisää helmiä haluamassasi järjestyksessä ja tiheydellä





Helmien lisääminen virkkuukoukulla:
virkkuukoukun on oltava sen kokoinen, että se menee helmen läpi





vie koukku neulotun silmukan läpi. Neuloessa aina oikein neuletta, lisää helmi aina nurjalla puolella







Vedä lanka koukun avulla helmen läpi ja nosta helmen läpi menevä lenkki puikon vasemmalle puikolle. Neulo lenkki työhön ja helmet asettuvat neuleeseen







Lähteitä:
http://www.ullaneule.net/0307/artikkelit_helmet_neuleessa.html
http://www.garnstudio.com/lang/fi/video.php?id=20

5 kommenttia:

  1. Innostuin helmineulonnasta ja mietin mitä tällä tekniikalla haluaisin toteuttaa. Eipä tarvinnut kauaa miettiä kun törmäsin netissä mahtiksiin pöllövillasukkiin, jossa pöllöllä silminä helmet! Samassa ohjeessa pääse testaamaan palmikkoa muussakin muodossa kuin siinä perinteisessä samaansuuntaan kiertävässä palmikossa, eli kaikki vaan plussaa! Ja on ne pöllöt vaan symppiksiä :)

    Täältä löytyy sukkaohje: http://mimminmietteet.blogspot.fi/2014/09/pollosukat-ja-ohje.html

    -Sarita-

    VastaaPoista
  2. Tämän tekniikan opettelu jäi itselläni ajanpuutteen vuoksi todella vähäiseksi. Opetustuokiosta jäi kuitenkin jotain mieleen, joten eiköhän tätäkin jossain vaiheessa tule kokeiltua.

    VastaaPoista
  3. Aluksi luulin, kun kuulin helmineuleesta, että teemme sen nimistä neuletta. Kiva oli oppia eri tavat liittää helmiä työhön. Yksinkertaisestakin neulokseta saa jo erinäköistä jälkeä helmiä työhön liittämällä. Minulla jäi myös kokeilematta tämä, mutta paljon erilaisia juttuja tuli jo mieleen,.. mm. haarukkavirkkauksella tehty hartiahuivi ja siihen helmiä :)

    VastaaPoista
  4. Uusi tekniikka itelle! Tulee kauniin näköistä, kun jaksaa suunnitella miten helmiä ripottelee neulokseen. Vaatii suunnitelmallisuutta ja pitää olla helmiä kädenulottuvilla!:D Lisäksi mietityttää neuloksen huolto, kun siinä on helmiä. Pysyykö ja takertuuko ne paikkoihin käytössä? Voiko pestä normaalilla tavalla? Onko kokemuksia? Itsellä jäänyt vähäiseksi tämä tekniikka.

    VastaaPoista
  5. Helmineulonta oli kivaa, ja uskoisin sen olevan helppoa toteuttaa koulussa oppilaiden kanssa. Tässäkin tekniikassa suunnittelu on tärkeää. Itse toteutin neuletta ilman suunnittelua, se ei omaa silmää miellyttänyt. Tällä tekniikalla pystyy tekemään hienoja yksityiskohtia suhteellisen helposti.

    VastaaPoista