torstai 23. huhtikuuta 2015

Pitsineule

 
 
 

 

 


 




6 kommenttia:

  1. Hassua kuinka pitsineuleiden mallikuviot on vaikuttanut aina jotenkin niin vaikeilta, vaikka oikeastihan tämä on ihan helppoa :)

    Opetustuokion pitäjä osasi hyvin selvittää miten tässä tekniikassa tulee erilainen langankierto puikolle, kuin esim. intialaisessa peukussa, jossa langankierrolla yritetään juurikin välttää reiän syntyminen, kun tässä tekniikassa reiän on tarkoituskin syntyä! :)

    -Sarita-

    VastaaPoista
  2. Minullekin tuo langankierto oli ihan uusi taito. Minkähän takia pitsineuleet eivät ole ennen onnistuneet? ;)
    Hyvä, että materiaalini selvensi asiaa. Yritän saada loputkin tekstistä ladattua tänne, kuvien koko taitaa olla liian suuri, kun sain vain tällaisen tynkäversion tänne.

    VastaaPoista
  3. Ennen en ole tehnyt kyseistä, mutta kokeilin ja miellyin kyllä pitsineuleen tekemiseen. Pitsineuleeseenkin löytyy paljon erilaisia malleja ja itsekkin voisi suunnitella oman helposti, kun nyt osaa perusteet. Ihmeellistä että myöskään kyseistä tekniikkaa ei ole minulle peruskoulussa tullut vastaan, vaikka tekniikka olisi helppo myös koululaisten kanssa

    VastaaPoista
  4. Olen aiemmin tehnyt muutamia pitsineuleita, vaikkakin kohtuullisen yksinkertaisia malleja. Neulon useimmiten samalla kun katson televisiota tai istun bussissa tms. ja yleensä tulee suosittua sileitä neuleita tai muita helppoja ja nopeita malleja, joita pystyy tekemään ulkomuistista eikä työtä tarvitse neuloessa tuijottaa koko ajan. Pitsineuleet vaativat paljon enemmän keskittymistä ja siitä syystä vähän huonoja oheistoiminta- tai reissuneuleita itselleni, joten niitä ei vain tule tehtyä kovin paljoa, vaikka ne kauniita ovatkin.
    Langankierrot olen tehnyt jostain syystä aina toisin päin kuin tässä opetettiin, eli niin että lanka kiertää puikon takaa eteen. En tiedä onko sillä työn jäljen kannalta mitään merkitystä mistä suunnasta lanka on kierretty (itse en ainakaan huomannut eroa kun vertasin), mutta omasta mielestäni tuo opetustuokiossa neuvottu tapa tuntui neuloessa helpommalta. Aiemmin käyttämälläni tavalla langankierrot tuntuivat lipsahtavan herkemmin pois puikolta kuin tällä uudella.

    VastaaPoista
  5. Älkää välittäkö jos tämä kommentti tulee tuplana :D Olen aikaisemmin tehnyt muutamia palmikkoneuleita. Halusin kokeilla tunnilla esiteltyä salmiakkikuviota. Se osoittautui yllättävn haastavaksi aloittelijalle! Ei soveltunut itselleni autossa neulottavaksi. Lopulta neuleen tekeminen onnistui kotisohvalla istuessa ja täysin keskittyen vain neulomiseen. Miellyttävä oppimiskokemus silti, tässä kehittyy nopeasti ja varmasti tulen jatkossakin tekemään!

    VastaaPoista
  6. En ole aikaisemmin tullut ajatelleeksi, miten erilaisia ja kauniita neuleita saa aikaan langankierrolla. Kiitos tuokion pitäjälle erilaisista neulotuista malleista, jotka innostivat tähän tekniikkaan. Toivottavasti saat materiaalin tänne, tai Moodleen. Haluan vielä neuloa itselleni myös näistä mallit :)

    VastaaPoista